Uncategorized

Lotus bevestigt vier nieuwe elektrische auto’s, waaronder twee SUV’s in 2026

Lotus heeft zijn elektrische toekomst uitgezet door te bevestigen dat het vier nieuwe elektrische auto’s zal lanceren tegen 2026.
Een teaserafbeelding geeft een voorbeeld van de toekomstige Lotus EV-line-up, die zal bestaan ​​uit vijf modellen met de opname van de reeds geopenbaarde EVJIA Hypercar. Deelname aan het vanaf 2022 is een grote SUV-codenaam type 132, terwijl 2023 de komst van een vierdeurscoupé met vergelijkbare grootte zal zien als type 133 en waarschijnlijk een directe concurrent voor het Tesla Model S genoemd.

Nieuwe Lotus Emira gedreven: eerste beoordeling door Jenson Button

Een middelgrote ‘D-segment’ SUV bekend als Type 134 is gepland voor aankomst in 2024, de grootte van de auto die suggereert dat het een rivaal zal zijn voor de BMW IX3. Maar naast de twee SUV’s en de vierdeurs coupé zal het merk vasthouden aan zijn wortels met een nieuwe sportwagen, die in 2026 wordt gelanceerd en ook volledig elektrisch. Het zal geen vervanging zijn voor de onlangs geopende, benzine -aangedreven Lotus Emira, maar zal ernaast worden verkocht.
Advertentie – Kort artikel gaat hieronder verder

Drie van deze auto’s zullen de onlangs aangekondigde premium architectuur van Lotus gebruiken – een volledig elektrisch autoplatform. Het is ontwikkeld door Geely Eigendom Lotus voor een wereldwijde uitrol van ‘lifestyle’ georiënteerde auto’s, in dit geval de twee SUV’s en de vierdeurs coupé.